Deze website is niet geoptimaliseert voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Maak je eigen artikel!
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Verkeersveiligheid rondom de school
Gemaakt door: Mees, OBS Oog in Al uit Utrecht

Ik zit net bij het KinderPersBureau (KPB), en we hebben net ons 1e filmpje gemaakt!
Het was een hele leuke vrijdag. We hebben een opdracht gekregen: we moeten een artikeltje schrijven over Verkeersveiligheid, daar gaat het deze keer over. Veel plezier!

Vrijdag zijn we de straat op gegaan, en we gingen kijken naar een plek die met verkeersveiligheid te maken heeft. Zo vonden we een plek voor onze school. Iedereen kreeg een soort taak, die taken wisselen ook veel. Misschien had U het al ontdekt, bij veel scholen in Nederland zijn er paaltjes voor de school gezet en "SCHOOL" een paar meter voor de school staat. Wij vonden dat wel slim, čn veilig!

Bij onze school zijn de paaltjes er ook vooral gezet omdat er vroeger altijd auto`s voor de school even stilstonden, om hun kind uit de auto te laten stappen, terwijl dat niet mag!
Dat is te onveilig, want dan ontstond er meestal een soort ontstopping van mensen op de fiets en lopend. Als de auto dan opeens weer gaat rijden is dat nog onveiliger! De paaltjes hebben ook 2 felle kleuren; rood en geel. Dat is handig, want als het wat donkerder is s' ochtends, dan vallen ze wel op. Beter dan die zwarte, saai en onduidelijk!

We hebben ook een kruispunt voor onze school, ook veilig! Het is veilig rondom onze school, en dat willen wij graag laten zien. De nieuwe veiligheidsmaatregelen voor naast de school komen steeds meer in Nederland, en dat is wel zo veilig.

Kortom, het was een hele leuke eerste vrijdag met Debbie, Maarten, Kassem, en Bart.

KIDS4media is een initiatief van GO4media